Nominacje do nagrody imienia
Arthura C. Clarke'a

Powieść: The Handmaid's Tale Margaret Atwood
Eon Greg Bear
Stars in My Pocket Like Grains of Sand Samuel R. Delany
Escape Plans Gwyneth Jones
The Memory of Whiteness Kim Stanley Robinson
Queen of the States Josephine Saxton
The Ragged Astronauts Bob Shaw
Green Eyes Lucius Shepard

Powieść: Drowning Towers (inny tytuł: The Sea and the Summer) George Turner
Ancient of Days Michael Bishop
Aegypt John Crowley
Replay Ken Grimwood
Fiasco Stanisław Lem
Grainne Keith Roberts
Memoirs of an Invisible Man H. F. Saint
Honorowe wzmianki: The Glass Hammer K. W. Jeter
A Tale of Time City Diana Wynne Jones
A Door into Ocean Joan Slonczewski
Hardwired Walter Jon Williams

Powieść: Unquenchable Fire Rachel Pollack
The Empire of Fear Brian Stableford
Rumours of Spring Richard Grant
The Secret Ascension (inny tytuł: Philip K. Dick is Dead, Alas) Michael Bishop
Kairos Gwyneth Jones
Life During Wartime Lucius Shepard
The Whores of Babylon Ian Watson
Honorowe wzmianki: Great Sky River Gregory Benford
Sleeping in Flame Jonathan Carroll
Fade Robert Cormier
Days Between Stations Steve Erickson
Roofworld Christopher Fowler
Mona Lisa Overdrive William Gibson
Lavondyss Robert Holdstock
East of Laughter R. A. Lafferty
Half a Glass of Moonshine Graham Dunstan
Lincoln's Connie Willis

Powieść The Child Garden Geoff Ryman
A Child Across the Sky Jonathan Carroll
A Mask for the General Lisa Goldstein
Desolation Road Ian McDonald

Powieść Take Back Plenty Colin Greenland
Rats and Gargoyles Mary Gentle
The City, Not Long After Pat Murphy

Powieść Synners Pat Cadigan
Eternal Light Paul J. McAuley
The Fall of Hyperion Dan Simmons
Hyperion Dan Simmons
Raft Stephen Baxter
White Queen Gwyneth Jones
Subterranean Gallery Richard Paul Russo

Powieść Body of Glass (inny tytuł: He, She and It) Marge Piercy
Red Mars Kim Stanley Robinson
Hearts, Hands and Voices (inny tytuł: The Broken Land) Ian McDonald
Correspondence Sue Thomas
Destroying Angel Richard Paul Russo
Stations of the Tide Michael Swanwick
Lost Futures Lisa Tuttle
Doomsday Book Connie Willis
Honorowe wzmianki: Sarah Canary Karen Joy Fowler
The Curse of the Heart M. John Harrison

Powieść Vurt Jeff Noon
A Million Open Doors John Barnes
Ammonite Nicola Griffith
Snow Crash Neal Stephenson
The Iron Dragon's Daughter Michael Swanwick
The Broken God David Zindell

Powieść Fools Pat Cadigan
Mother of Storms John Barnes
North Wind Gwyneth Jones
Pasquale's Angel Paul J. McAuley
Towing Jehowah James Morrow
Alien Influences Kristine Kathryn Rusch

Powieść Fairyland Paul J. McAuley
The Star Fraction Ken MacLeod
Happy Policeman Patricia Anthony
The Time Ships Stephen Baxter
The Prestige Christopher Priest
The Diamond Age Neal Stephenson

Nominacje powieści niedocenionych w minionych latach: Brother Termite Patricia Anthony
Cold Allies Patricia Anthony
Kaleidoscope Century John Barnes
Legacy Greg Bear
Sailing Bright Eternity Gregory Benford
K-PAX Gene Brewer
Parable of the Sower Octavia E. Butler
Fadar Ronald Campbell-Butler
Ember from the Sun Mark Canter
The Furies Suzie McKee Charnas
Rider at the Gate C. J. Cherryh
Tripoint C. J. Cherryh
The Two Georges Harry Turtledove, Richard Dreyfuss
This Side of Judgement J. R. Dunn
Distress Greg Egan
Seasons of Plenty Coiln Greenland
The Nano Flower Peter F. Hamilton
Phoenix W. A. Harbinson
Hotwire Simon Ings
Blade Runner 2: The Edge of Human K. W. Jeter
Reigning Cats and Dogs Tanith Lee
Peace on Earth Stanisław Lem
Amnesia Moon Jonathan Lethem
Gun, with Occasional Music Jonathan Lethem
Chaga (inny tytuł: Evolution's Shore) Ian McDonald
Pollen Jeff Noon
The Barber of Aldebaran William Moy Russell
Far-Seer Robert J. Sawyer
The Terminal Experiment (inny tytuł: Hobson's Choice) Robert J. Sawyer
Legacies Alison Sinclair
Serpent's Blood Brian Stableford
Lethe Tricia Sullivan
Desmodus Melanie Tem
Worldwar: Tilting the Balance Harry Turtledove
21st Century Blues Steve Walker
Metropolitan Walter Jon Williams
Mysterium Robert Charles Wilson
The Wild David Zindell

Powieść The Calcutta Chromosome Amitav Ghosh
Voyage Stephen Baxter
The Engines of God Jack McDevitt
Blue Mars Kim Stanley Robinson
Gibbon's Decline and Fall Sheri S. Tepper
Looking for the Mahdi N. Lee Wood

Powieść The Sparrow Mary Doria Russell
Titan Stephen Baxter
Glimmering Elizabeth Hand
Days James Lovegrove
Nymphomation Jeff Noon
The Family Tree Sheri S. Tepper

Powieść Dreaming in Smoke Tricia Sullivan
Earth Made of Glass John Barnes
Time On My Hands Peter Delacorte
The Cassini Division Ken MacLeod
The Extremes Christopher Priest
Cavalcade Alison Sinclair

Powieść Distraction Bruce Sterling
Time Stephen Baxter
The Bones of Time Kathleen Ann Goonan
Silver Screen Justina Robson
Cryptonomicon Neal Stephenson
A Deepness in the Sky Vernor Vinge

Powieść Perdido Street Station China Mieville
A Secret History: The Book of Ash 1 Mary Gentle
Cosmonaut Keep Ken MacLeod
Parable Of The Talents Octavia E. Butler
Revelation Space Alastair Reynolds
Salt Adam Roberts

Powieść Pashazade Jon Courtenay Grimwood
Fallen Dragon Peter F. Hamilton
Bold as Love Gwyneth Jones
The Secret of Life Paul McAuley
Mappa Mundi Justina Robson
Passage Connie Willis

Powrót do strony głównej Powrót do strony z nagrodami